Loading..

Our works at The Exchange were concentrated in the existing atrium, which housed two scenic lifts and stair access to three floors and a rooftop car park. Works included the removal of the existing atrium lifts and stair structure, along with the strip out of the adjacent retail units including shop fronts.

Two new lift cores and lifts were provided and extensions to the floor plates undertaken to enable the installation of a new feature staircase to all floors.

Finishes included new balustrading, ceilings, floor tiling to the entire first floor and part of the ground floor, and new glazed shop fronts to all levels.

All works were carried out in the live shopping centre behind a 15m high temporary screen with a temporary customer access created. Access to the working area was via the basement car park only.

Overall this scheme increased the retail area of the centre by in excess of 2,500 sq ft. The Exchange remained live and fully operational throughout the duration of our works with no detrimental effect to the customer experience or retailers.

Lets work together